
OFERTĂ SPECIALĂ!
Implant dentar BREDENT la numai 3000 RON (preţ vechi 3500 RON)!
Atunci când un dinte este afectat în profunzime şi nu mai poate fi tratat, păstrarea acestuia poate provoca pacientului probleme dentare serioase precum durere acută, umflături şi infecții severe.
Singura soluţie rămasă într-o astfel de situaţie este extracţia dintelui afectat şi înlocuirea rădacinii acestuia cu un implant dentar.
Ce este un implant dentar?
Un implant dentar este o piesă din titan care ţine loc de rădacina dintelui natural şi este introdus chirurgical în osul maxilarului.
Întrucât implantul dentar este fixat în os, el nu necesită înlocuire şi nici nu poate fi pierdut precum o proteză dentară.
La Clinica Stomatologică Denti Dent folosim doar implanturi dentare de cea mai bună calitate, din titan pur, astfel încât să se integreze perfect în organism.
Acesta este şi motivul pentru care nu am avut cazuri în care implantul să fi fost respins de organism.
Care este rolul unui implant dentar?
- Înlocuirea rădacinii dintelui natural
- Opreşte atrofierea osului
- Previne retracţia gingiei
- Oferă posibilitatea fixării unor proteze dentare fixe (coroane)
Care sunt beneficiile implantului dentar:
- Îmbunătăţirea aspectului estetic al zâmbetului şi feţei
- Senzaţie de dinţi naturali
- Se evită şlefuirea dinţilor sănatoşi
- Recăpatarea funcţiei masticaţiei, prevenind apariţia problemelor gastrice
- Dispar defectele de fonaţie
- Creşte calitatea vieţii sociale, creşte încrederea în propria persoană, prin confortul psihologic oferit
- Implanturile sunt rezistente în timp
- Confort fizic (elimină apariţia leziunilor, mobilitatea dinţilor cauzată de protezele mobile)
Etapele implantului dentar:
1. Etapa de pregătire: consultaţie, radiografii, computer tomograf (prin care se fac măsurători precise şi se inseră virtual implantul)
2. Etapa chirurgicală: implantul se inseră în osul maxilar şi se aşteaptă între 2 şi 6 luni (timp în care implantul se “prinde în os”, adică se osteointegrează)
3. Etapa protetică: se face o mică incizie sub anestezie în dreptul implantului şi se montează un conformator gingival (care permite vindecarea estetică a gingiei) se montează un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare. În laboratorul de tehnică dentară se realizează lucrarea finală “Coroniţa“, unde putem alege diferite variante în funcţie de dorinţele pacieţilor noştri precum şi indicaţiile zonei respective: coroniţa metalo-ceramică, zirconiu, ceramică presată, etc.
Tipuri de implanturi dentare:
Implantul dentar intraosos. Este cel mai utilizat implant dentar şi constă în inserarea în osul maxilar, pe cale chirurgicală, a unei bucăţi (de tip şurub) realizate din titan. După vindecarea gingiei afectate, se va efectua o altă intervenţie chirurgicală, care va consta în ancorarea unui stâlp suport de implantul original. De acest stalp se vor sprijini unul sau mai mulţi dinţi artificiali.
Implantul dentar subperiostal. Este un implant dentar utilizat mai puţin şi constă în inserarea unui cadru metalic în osul maxilar, direct sub ţesutul gingival (pe osul maxilarului). În perioada de vindecare a gingiei, cadrul metal se fixează în os. Pe acest cadru metalic se vor ataşa ulterior stâlpi suport, care vor ieşi din gingie şi de care se vor sprijini mai apoi dinţii artificiali.
Există de asemenea şi posibilitatea de implant dentar transosos pentru pacienţii a căror structură osoasă nu permite implantul intraosos, însă această variantă este mai rar abordată de medicii implantologi.
Cât durează fixarea unui implant dentar?
Înainte de procedura fixării unui implant dentar, echipa noastră de medici va face o evaluare a structurii osoase. Dacă există os suficient, durata de inserare a unui implant este de aproximativ 30 de minute, timpul fiind mai mare daca este nevoie de adiţie de os sau de alte procedee suplimentare. În cazul în care densitatea osoasă nu este adecvată (din punct de vedere al calităţii şi volumului), va fi necesară o grefă oasoasă.
Fixarea unui implant dentar este dureroasă?
Raspunsul este NU!
Întrucât operaţia este efectuată sub anestezie locală, fixarea implantului dentar nu este dureroasă şi este cu mult mai puţin complicată decât multe dintre intervenţiile chirurgicale dentare, cum ar fi, de exemplu, extracţia dentară - operaţie care durează mai mult şi implică un oarecare disconfort.
Prin tehnica de inserare a implantului pe care o folosim, pacienţii noştri nu resimt absolut niciun disconfort în timpul operaţiei şi, foarte important, nici după operaţie, când se pot întoarce la activităţile zilnice imediat după intervenţie.
Implant dentar Bredent:
Clinică Stomatologică Denti Dent
Str. Prelungirea Ghencea nr. 91F, Bl. D2, Ap. 5, Sector 6, Bucureşti
Telefon: 0735.351.230
E-mail: contact@denti-dent.ro
Web: www.denti-dent.ro