Blog

Sfaturi stomatologice pentru vacanţa de vară oferite de specialiştii clinicii stomatolige Denti Dent
12 Jul 2021

Suntem la mijlocul lunii Iulie, iar cei mai mulți dintre pacienții noștri și familiile lor se pregătesc pentru minunata vacanţă de vară mult aşteptata. Indiferent de perioada vacanţei sau destinaţia aleasă, este important să nu uitaţi de rutina unei igiene orale corespunzatoare, motiv pentru care vă oferim câteva sfaturi dentare pentru a vă asigura că sănătatea dinţilor dumneavoastră rămâne intactă în timp ce vă bucurați de o vacanță binemeritată.

 

1. Control stomatologic înainte de plecare

Asigurați-vă că ați efectuat recent un control stomatologic înainte de a pleca în vacanță. Mai bine să cunoaşteţi orice problemă din timp decât să aveţi de-a face cu ea în timp ce ești plecat.

Vă aşteptăm acum la clinica stomatologică Denti Dent pentru o consultaţie gratuită, astfel încât doar experienţele minunate petrecute alături de cei dragi şi miile de zâmbete împărtăşite să se transforme în amintiri memorabile!

 

2. Nu uitaţi să împachetaţi periuţele de dinţi, pasta de dinţi, apa de gură şi aţa dentară

Pe lângă haine, încălţăminte, costume de baie, ochelari de soare şi alte obiecte de care aveţi nevoie în vacanţă, nu uitaţi trusa cu periuţele de dinţi, pasta de dinţi, apa de gură şi aţa dentară. Folosiţi recipiente din plastic pentru a proteja periuţele de dinţi şi o borsetă în care să le puneţi pe toate la un loc, iar cand ajungeţi la destinaţie, asiguraţi-vă că locul lor de depozitare este curat şi igienizat. De asemenea, asiguraţi-vă că după ce folosiţi periuţele de dinţi acestea trebuiesc uscate, întrucât o periuţă de dinţi care rămâne umedă este un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

3. Spalaţi-vă bine mâinile înainte să vă spalaţi pe dinţi

Chiar daca restricţiile legate de pandemie s-au mai relaxat în această vară, asigurați-vă întotdeauna că vă spălați foarte bine pe mâini înainte de a vă spăla dinții. Indiferent de locul de locul în care vă aflați în vacanță, veţi intra in contact cu foarte mulţi germeni periculoşi pentru sănătatea dumneavoastră, locurile de luat masa reprezentând un potenţial de risc mai ridicat. De asemenea, verificați dacă apa de la hotel/pensiune/camping poate fi folosită pentru spălatul mâinilor şi clătitul gurii după spălatul pe dinţi. Dacă apa nu este de bună calitate, folosiți apă îmbuteliată măcar atunci când vă spălați pe dinții sau, daca aveţi posibilitatea, fierbeţi apa înainte de utilizare.

 

4. Păstraţi-va rutina de a vă spala pe dinţi de cel puţin două ori pe zi

Ştim cu toţii că buna dispoziţie din vacanţe pot modifica unele obiceiuri de zi cu zi, dar nu uitaţi că spalatul pe dinţi este o nevesitate pe care nu trebuie s-o ignoraţi, mai ales seara, înainte de culcare, indiferent cât de frumoase sau prelungite au fost cinele, plimbările sau petrecerile la care aţi participat.

 

5. Beţi zilnic multă apă

Mare sau munte, deltă sau deşert, nu uitaţi să vă hidrataţi corespunzator. Apa are atât de multe beneficii, mai ales în timpul vacanţelor, când petreceti foarte mult timp în mediul exterior. Un avantaj ale apei este că poate curăța bacteriile proaspăt formate. În plus, apa vă poate împrospăta respirația, vă poate ajuta la digestie și la tranzit. Daca plecaţi în drumeţii, luaţi cu dumneavoastră suficientă apă în sticle cât să nu ajungeţi în situaţia în care să vă fie sete şi să nu aveţi cu ce să vă hidrataţi. De asemenea, nu beţi apă din surse nesigure, cum ar fi râurile, lacurile sau fântânile. În cel mai rau caz, fierbeţi apa înainte.

 

6. Acordaţi o atenţie cantităţii de zahăr din alimentele pe care le mâncaţi

Este minunat să te eliberezi de anumite restricţii din viaţa de zi cu zi și să vă bucuraţi de vacanță şi cu toții avem tendința să ne schimbăm obiceiurile alimentare pentru că simţim nevoia să fim rasfăţaţi mai mult decât de obicei. Nu spunem să nu mâncaţi îngheţată cât doriţi şi nu spunem să nu gustaţi din toate dulciurile irezistibile. Spunem doar să vă asiguraţi că vă spălaţi pe dinți după ce aţi mâncat sau aţi băut produse foarte bogate în zahăr. Când zahărul este lăsat pe dinți, acesta poate începe să provoace probleme, cum ar fi cariile. Şi folosiţi guma fără zahar pentru o respiraţie mai proaspată, mai ales atunci când nu aveţi posibilitatea să vă spalaţi pe dinţi.
În ceea ce priveşte mâncarea, vă recomandăm cu drag produsele şi alimentele foarte bogate în vitamine (multe fructe, salate, etc.) şi grăsimi sănatoase (ulei de măsline, peşte, etc.).
Şi NU, nu crăpaţi nucile, fisticul sau sâmburii cu dinţii! Testarea puterii dinților prin decojirea nucilor este întotdeauna o idee total greşită. Suprafața dură a majorității cojilor de nuci poate provoca leziuni grave ale dinților și ale gingiilor.

 

7. Atenţie la accidentele dentare din vacanţe

Jocurile de la piscină şi plimbarile cu bicicleta sunt cele mai des întâlnite situatii în care se pot crea accidente dentare care pot fi soldate cu dinţi sparţi şi gingii rănite. Atenţie mare la suprafeţele alunecoase din jurul piscinelor şi la mariginile piscinelor. Atenţie mare la plimbările cu bicicleta fără protecţie.
De asemenea, chiar daca sună amuzant, muşcătura porumbului fiert sau copt poate fi o cauză de accident dentar. Muscaţi cu atenţie, mai ales dacă aveţi lucrări dentare sau proteze dentare.

 

 

Clinica stomatologică Denti Dent
Str. Prelungirea Ghencea nr. 91F, Bl. D2, Ap. 5, Sector 6, Bucureşti
Mobil: 0735.351.230
E-mail: contact@denti-dent.ro
Web: www.denti-dent.ro

 



Categorii
Facebook
Calendar
Copyright © 2016 Denti Dent. Design by Best Image Advertising