Tratamente

PROFILAXIE DENTARĂ

PROFILAXIE DENTARĂ.

Detartrajul si periajul dentar.

 

Ce este tartrul?

Tartrul este o depunere de consitenta dura si foarte aderenta care nu se poate indeparta prin simplul periaj. Acesta se formeaza pe placa bacteriana care nu este indepartata corect si in totalitate. Aceasta placa bacteriana se calcifica si devine foarte dura si aderenta. Deasemenea tartrul este un factor important in boala parodontala. Tartrul, la nivel microscopic are textura asemanatoare piatrei ponce, foarte poros si incarcat cu bacterii. Aceste bacterii produc inflamatia gigiei invecinate si ulterior retractia acesteia.

 

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o manopera stomatologica care consta in indepartarea depunerilor de tartru (piatra) de pe suprafata dintelui, care poate fi deasupra gingiei sau subgingival, pe radacina dintilor, in pungile parodontale.
Tartrul nu poate fi indepartat de pe suprafata dentara decat prin metode mecanice, manual sau utilizand aparatura de specialitate.
Echipa Denti Dent va recomada sa faceti controale regulate la stomatolog pentru a evalua sau indeparta depunerile de tartru, astfel putem preveni boala parodontala sau oprirea sa din evolutie. Boala parodontala find principalul motiv pentru pierderea dintilor, chiar si fara sa fie afectati de carie.

 

Ce este periajul profesionist?

Periajul in cabinetul stomatologic este o manopera prin care se completeaza igienizarea danturii dupa detartraj sau pentru o igienizare riguroasa si indepartarea petelor. Medicul stomatolog periaza dintii utilizand periute si pasta speciala pentru a lustruii si finisa suprafata dentara. Un dinte perfect curatat si finisat se incarca mult mai greu cu placa bacteriana si tartru.
Detartrajul, periajul profesionist sunt manopere ce trebuie efectuate regulat, la intervale de timp recomandate de medicul stomatolog.

 

Copyright © 2016 Denti Dent. Design by Best Image Advertising