Tratamente

PROTETICĂ

PROTETICĂ.

Coroana Zirconiu.

Restaurarea estetica in stomatologie are ca scop imitarea cat mai fidela a dintelui natural. Ultima noutate in materie o reprezinta dioxidul de zirconiu, ca suport pentru ceramica.
Tendinta in clinicile din vestul Europei, in ultimii ani este de inlocuire a  coaroanelor, metalo-ceramice, clasice, cu coroane de ceramica pe suport de zirconiu.

 

Ce proprietati are dioxidul de zirconiu?

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui care, spre deosebire de metal, nu se toarna si nu este prelucrat manual in laborator, ci este frezat computerizat prin tehnologie CAD CAM.
Din acest lucru rezulta o  precizie si o potrivire perfecta pe bontul protetic. Pe acest schelet din zirconiu se picteaza manual ceramica de catre tehnicianul dentar.  Coroanele din ceramica pe support de  zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile coronite se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul puntilor dentare intinse, cu multe elemente.

Nu exista pacienti alergici la acest material, coroana pe suport de zirconiu fiind biocompatibila si bioinerta.
Coroana pe suport de zirconiu permite o reabilitare perfecta si obtinerea efectului maxim de naturalete, a dintelui.

 

Avantajele alegerii coroanei de zirconiu:

- Coroana ceramica pe zirconiu este perfect biocompatibila,  nu provoaca nici un fel de alergie
- Coroana pe zirconiu este translucida, lumina trecand prin coroana ca prin dintele natural, fiind astfel cel mai recomandata varianta din punct de vedere estetic
- Coroana pe zirconiu are o foarte mica afinitate la placa bacteriana

Precizia lucrarii ceramice pe zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de dioxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM.
Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat si in medicina generala.

 

Copyright © 2016 Denti Dent. Design by Best Image Advertising